26 & 27 februari 2025 : Nekkerhal Mechelen

SOS, mijn klas heeft stress

Praktische informatie

Steeds meer leerlingen krijgen al op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, piekergedachten, slaapproblemen, prikkelgevoeligheid… Als school zien we deze kinderen vaak ontaarden in moeilijk of soms apathisch gedrag…We willen hen helpen, maar weten soms niet op welke manier we dit best aanpakken. Tijdens de werkwinkel “SOS mijn klas heeft stress” krijg je antwoord op heel wat vragen… Hoe leg je stress uit aan een kind in begrijpelijke taal? Wat gebeurt er in het lichaam en in het hoofd van een kind? Hoe beïnvloedt stress zijn gedrag? Hoe kunnen we hier op school verandering in brengen en wat kan de ademhaling hierbij betekenen? Op welke wijze integreer ik dit alles in de klas ontdekken we de mogelijkheden om stress op school te verlagen op een toegankelijke manier.. Welkom aan boord!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!