26 & 27 februari 2025 : Nekkerhal Mechelen

Aan de slag met STEAM-tool lager onderwijs

Praktische informatie

Fyxxi heeft reeds 10 jaar ervaring met het opzetten van innovatieve labs. In ons eigen lab gaan we dagelijks aan de slag rond diverse thema’s: robotica, games, 3D-printen, vinyl snijden, programmeren, maken,… Heel wat kinderen en leerkrachten/trainers volgden bij Fyxxi een innovatieve STEAM-workshop.
Intussen krijgen we dagelijks vragen als: “Hoe kunnen we in de klas aan de slag met innovatie/STEAM? Is programmeren moeilijk? Hoe leg ik dit uit aan de kinderen? Zijn er gebruiksvriendelijke tools om met de kinderen aan de slag te gaan?
Op al deze vragen bieden we graag een antwoord met onze STEAM – toolbox voor het lager.
We gaan aan de slag met héél wat tools: LEGO Story Starter, LEGO Mindstorms, Makey Makey, Ozobot, Micro:bit, BlueBot, Osmo, Cubetto,… We gaan voortdurend praktisch aan de slag.
Kom de toolbox ontdekken met ons op SETT en kom meer te weten hoe ook jij deze box kan ontlenen voor jouw school.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!